Vers van het land, lekker op je bord

Aspergeroomsoep

Boodschappenlijstje:

1 kilo witte asperges

 15 dl. bouillon

 30 gr. boter (bakboter)

 40 gr. bloem (tarwebloem)

 peper en zout

 1 eierdooier

 0.5 dl room

 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)

Aan de slag:

  • Houd de aspergekopjes (circa 3 cm) apart en snijd de rest in stukjes van ±1 cm.
  • Kook deze stukjes in licht gezouten water.
  • Steek vervolgens de stukjes asperge samen met een deel van het kookvocht  door in een roerzeef.
  • Laat nu de boter smelten(niet bruin laten worden), voeg de bloem toe en leng aan met de kokende bouillon en de doorgestoken asperges.
  • Voeg de aspergepunten toe en laat dit nog een vijftal minuten doorkoken.
  • Breng naar eigen inzicht op smaak met peper en zout.
  • Klop de eierdooier los met de room en overgiet hiermee de soep.
  • Eventueel kunt u de soep garneren met fijngehakte peterselie

Bron: Recept voor Aspergeroomsoep (aspergecentrum.nl)

Proef ook deze recepten

©2024 Aspergeboerderij Ooms | Privacybeleid | Ontwerp dWZO | Website Buro Cinq