Vers van het land, lekker op je bord
Aspergeroomsoep
Boodschappenlijstje:
1 kilo witte asperges
15 dl. bouillon
30 gr. boter (bakboter)
40 gr. bloem (tarwebloem)
peper en zout
1 eierdooier
0.5 dl room
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
Aan de slag:
- Houd de aspergekopjes (circa 3 cm) apart en snijd de rest in stukjes van ±1 cm.
- Kook deze stukjes in licht gezouten water.
- Steek vervolgens de stukjes asperge samen met een deel van het kookvocht door in een roerzeef.
- Laat nu de boter smelten(niet bruin laten worden), voeg de bloem toe en leng aan met de kokende bouillon en de doorgestoken asperges.
- Voeg de aspergepunten toe en laat dit nog een vijftal minuten doorkoken.
- Breng naar eigen inzicht op smaak met peper en zout.
- Klop de eierdooier los met de room en overgiet hiermee de soep.
- Eventueel kunt u de soep garneren met fijngehakte peterselie