Vers van het land, lekker op je bord

Geschiedenis

Een stukje geschiedenis

1920

Rond 1920 is de boerderij in de familie gekomen toen “ Hoeve Bloemendaal” aangekocht werd door Chris Heijnen, de opa van de huidige eigenaar Chris Ooms. In eerste instantie werd de boerderij jarenlang verhuurd, totdat dochter Cornelia Heijnen, samen met haar man Marinus Ooms het bedrijf in 1951 voortzetten.

1992

Cornelia en Marinus krijgen samen 7 kinderen. Al van kleins af aan is de boerderij voor oudste zoon Chris zijn lust en zijn leven. Zodra hij zijn opleidingen heeft afgerond gaat hij dan ook in maatschap, samenwerken met zijn ouders. In 1992 neemt hij, samen met zijn vrouw Toos Ooms, de boerderij volledig over en breidt het bedrijf uit van ± 30 hectare in 1992, naar ruim 120 hectare in 2023. Op de gronden worden onder andere aardappelen, suikerbieten, graan en uien geteeld, onverdeeld op 2/3 klei- en 1/3 zandgrond.

 

1984

Vanuit de garage wordt er begonnen met de huisverkoop van aardappelen van eigen boerderij. In 1984 wordt er gestart met het telen van asperges en komt hier in de maanden mei en juni de verkoop van asperges bij. De zandgronden rondom de boerderij bevinden zich op de Brabantse Wal en zijn daarom uitermate geschikt voor de aspergeteelt. Dit komt door de aanwezigheid van de zilte Zeeuwse zeelucht en het zuivere grondwater wat vanuit de Kalmthoutse Heide ondergronds uitloopt richting Zeeland, een uniek stukje Nederland.

Doordat de vraag naar andere producten steeds groter werd, is het assortiment inmiddels flink uitgebreid.

 

2014

De vraag naar andere producten, naast de asperges, werd steeds groter. Toen dochter Marion en schoonzoon Bas in 2014 toetraden tot het aspergebedrijf is daarom besloten de garage te verbouwen tot een “echte winkel”, zodat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.

 

Wilt u meer weten over ons bedrijf, dan leiden wij u met plezier rond. 

 

 


©2024 Aspergeboerderij Ooms | Privacybeleid | Ontwerp dWZO | Website Buro Cinq