Vers van het land, lekker op je bord
Aspergequiche
Boodschappenlijstje:
750 gr. witte asperges, geschild
6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
4 eieren
200 ml crème fraîche
100 gr. graskaas (stukje), geraspt
2 el kervel of peterselie, fijngehakt
– ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø)
Aan de slag!
Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
Snijd de asperges in stukken van 5 à 6 cm.
Kook ze in een bodem water met zout in 15 min. beetgaar.
Bekleed intussen de vorm met het deeg.
Klop de eieren los.
Meng er de crème fraîche, de kaas, de kervel of peterselie en zout en peper naar smaak door.
Laat de asperges goed uitlekken.
Verdeel ze over de deegbodem.
Schenk het ei-roommengsel over de asperges.
Bak de aspergequiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Lekker met een frisse groene salade met kerstomaatjes.