Vers van het land, lekker op je bord

Asperge groente soep

Boodschappenlijstje:

400 gr asperges

 1 dikke wortel

 1 ui + 1 prei

 1 el vloeibare boter

 1 groentebouillonblokje

 750 dl water

 een handje vermicelli

 fijngeknipte peterselie voor de garnering

Aan de slag:

  • Snijd de ui fijn.
  • Schil de asperges en snijd ze in 3 cm lange stukjes, of koop geschilde asperges bij de teler 😉
  • Schil de wortel en snijd die in fijne, dunne reepjes.
  • Snijd de prei in ringen.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Fruit de ui in de boter goudgeel.
  • Voeg het water en bouillonblokje toe en kook de groenten (behalve de prei en de peterselie) gedurende 10 minuten.
  • Voeg de prei toe en laat nog 5 minuten doorkoken.
  • Strooi voor het serveren de fijngesneden peterselie over de soep.

Bron: Recept voor Asperge-Groentesoep (aspergecentrum.nl)

Proef ook deze recepten

©2024 Aspergeboerderij Ooms | Privacybeleid | Ontwerp dWZO | Website Buro Cinq